Mistics Therapeutische massage

Signaalfunctie

Een klacht heeft een signaalfunctie.

Een klacht heeft een signaalfunctie. De signaalfunctie dat er (meestal) sprake is van een disbalans tussen lichaam en geest. Daarom werk ik ook van het holistische principe: lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en daardoor van invloed op elkaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan symptomatische klachten. Dit zijn lichamelijke klachten als gevolg van (langdurig aanhoudende) stress.

Mensen willen vaak zo snel mogelijk van hun klachten af. Maar wanneer je de focus legt op de klachten die weg moeten, in plaats van te kijken naar mogelijke oorzaken van deze klachten, komen deze klachten vaak weer terug, of er ontstaan andere klachten.

Signalen onderdrukken

We zijn ons niet meer bewust van ons lichaam.

Laat staan dat we de tijd nemen om even stil te staan en te voelen wat we op dat moment echt nodig hebben. In plaats daarvan onderdrukken we alle signalen (‘negatieve’ emoties, spanning, stress, pijn etc) en gaan er ervoor op de vlucht. Of proberen we onzelf te verdoven door overmatig tv kijken, werken, eten, alcohol drinken etc, totdat een signaal, ofwel een klacht, dermate verergert en we op die manier gedwongen worden om onszelf in acht te nemen. Of niet, met alle gevolgen van dien.

Therapeutische massage

Bij een therapeutische massage vormt de klacht weliswaar het uitgangspunt.

Wij kijken verder dan de klacht alleen. Door middel de toepassing van verschillende methodes (zoals onder andere massage en acupressuur) worden blokkades opgeheven, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Door de toepassing van de diverse methodes komt er informatie beschikbaar over waar deze blokkades mogelijk vandaan komen, of door worden veroorzaakt. Hierdoor wordt het bewustzijn vergroot en er komt inzicht in wat te doen of te laten om lichaam en geest.

Therapeutische massage

Meer lezen

ADHD / Dyslexie

Meer lezen

Voetreflex + Detox

Meer lezen

Fibromyalgie

Meer lezen

Cranio Sacraal

Meer lezen

Quantum Touch

Meer lezen

Ooracupunctuur

Meer lezen

Contact

Bij verhindering gelieve dit 24 uur van te voren door te geven, anders ben ik genoodzaakt de kosten in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd.

Stel een vraag

Versturen

© 2017

Delen