Mistics Acupunctuur

Wat is acupunctuur, en hoe werkt het

Acupunctuur is al eeuwenlang de belangrijkste vorm van geneeskunde in China, Japan en tal van andere Aziatische landen en wordt bij een derde van de wereldbevolking toegepast. Met naaldjes op acupunctuurpunten wordt de energiestroom gestimuleerd in het lichaam. Blokkades verdwijnen en de energie kan weer gelijkmatig stromen, waardoor klachten afnemen.

  • Energie staat centraal bij acupunctuur
  • In een gezond lichaam kan energie ongehinderd stromen
  • Bij ziekte zijn die energiebanen, de meridianen, geblokkeerd
  • Met dunne naaldjes neemt een acupuncturist die blokkades weg

Lichaam en geest in evenwicht
Bij acupunctuur gaan we ervan uit dat lichaam, geest en omgeving niet los te zien zijn van elkaar in gezondheid en in ziekte. Deze gedachte begint in het Westen steeds meer terrein te winnen. Daarom wordt acupunctuur steeds minder als een alternatieve geneeswijze beschouwd en steeds meer als een aanvulling op de Westerse geneeskunde. 

Energie staat centraal
Energie staat centraal in de acupunctuur. Die lichaamsenergie circuleert via ‘energiebanen’, de zogenaamde meridianen, door het lichaam. Elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan. Zo is er bijvoorbeeld een longbaan of dikke darmbaan. Deze meridianen vormen samen een complex netwerk waarin energie naar elk deel van het lichaam wordt doorgegeven.

Disbalans in energie
In een gezonde situatie is de energie van de mens in evenwicht. De energie kan onverstoord door de meridianen stromen. Maar als de natuurlijke balans van dit evenwicht verstoord raakt, ontstaat een aandoening of ziekte. Normaal gezien is het menselijke lichaam in staat deze disbalans te herstellen. Maar als dit niet lukt, dan zal de energie weer in balans moeten worden gebracht en kan het gebruik van acupunctuur uitkomst bieden.

Effectief bij veel klachten
Acupunctuur kan effectief zijn bij een heel scala aan klachten, zoals chronische vermoeidheid, zware benen,darmproblemen hoofdpijn en migraine, tinnitus, eczeem, chronische pijnklachten en menstruatie- en overgangsklachten. 

Acupunctuur

Meer lezen

Therapeutische massage
(wordt geintregeerd bij acupunctuur)

Meer lezen

Voetreflex + Detox
(wordt geintregeerd bij acupunctuur)

Meer lezen

Ooracupunctuur

Meer lezen

Fibromyalgie
(wordt geintregeerd bij acupunctuur)

Meer lezen

Contact

Bij verhindering gelieve dit 24 uur van te voren door te geven, anders ben ik genoodzaakt de kosten in rekening te brengen voor de gereserveerde tijd.

Stel een vraag

© 2021

Delen